Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Economic

26 Apr. 2019 / 13:52

65 de beneficiari ai Programului „PARE 1+1‘‘ au semnat astăzi contractele de finanţare nerambursabilă

Noi finanţări din partea statului în cadrul programului PARE 1+1. 65 de beneficiari din 29 de raioane ale Republicii, au semnat astăzi contractele de finanţare nerambursabilă în valoare totală de 250 de mii de lei. Programul este în continuare implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, relatează Mesager.

Majoritatea beneficiarilor, care sunt din domeniul agricol, spun că acest suport din partea statului le oferă posibilitatea să-şi extindă afacerea.

„Suntem la începutul călii, avem o gospodărie ţărănească mică, ne ocupăm cu creşterea legumelor protejat. Avem o seră de 1600 metri pătraţi. Ajutorul dat de ODIM este un mare ajutor pentru noi, este un pas, este un impuls pentru a ne extinde”, a spus beneficiarul Rodica Movileanu.

„Cu tatăl meu gestionăm o afacere în domeniul agriculturii, ne ocupăm cu creşterea plantelor cerealiere. Am aplicat dosarul pentru a procura un utilaj agricol convenţional, ca să prelucrăm adică câmpurile”, a declarat beneficiarul Vadim Poneteslariu.

Sigur că e un aport bine-venit pentru agricultori, şi sunt foarte mulţumit că într-adevăr în ţara noastră este aşa gen de activitate şi organizaţie care ne ajută.

„Am plantat 5 hectare de nuci, 2 hectare de struguri de poamă de masă şi pe viitor vrem să mai plantăm încă nuci şi vie. Îi un suport foarte bun, un ajutor financiar foarte bun pentru începutul unei afaceri şi suntem mulţumiţi”, a declarat beneficiarul Ivan Guglea.

Pentru finanţarea programului în acest an, în bugetul de stat au fost planificate 40 de milioane de lei, iar suportul adiţional din partea UE constituie 15 milioane de lei.

„Sincer vă spun, mă bucur pentru dumneavoastră, mă bucur pentru cei care aţi revenit în ţară şi aţi hotărât să Sincer vă spun, mă bucur pentru dumneavoastră, mă bucur pentru cei care aţi revenit în ţară şi aţi hotărât să începeţi o afacere. Asta înseamnă un viitor pentru copiii dumneavoastră, un viitor pentru cei tineri care au început astăzi afacerea”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iulia Costin.

„Trebuie să ştiţi că în momentul când iniţiaţi o afacere nu sunteţi pe cont propriu. Uniunea Europeană este aici pentru a susţine dezvoltarea economică şi în special întreprinderile mici şi mijlocii. Pentru că dumneavoastră sunteţi baza economică a acestei ţări”, a declarat managerul de proiecte al UE, Iva Stemenova.

Din cele 65 de afaceri, aprobate pentru susţinerea financiară nerambursabilă, 23 sunt start-upuri, iar altele 42 sunt la etapa extinderii.

Comentarii