Ştiri

Sursa imaginii: gorjeanul.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

10 Apr. 2020 / 08:56

A început semănatul culturilor agricole

Pandemia nu îi poate ţine în casă pe agricultori, convinşi că o zi de primăvară hrăneşte un an. Astfel, echipaţi cu mănuşi si măşti de protecţie, mecanizatorii au scos tractoarele în câmp şi au început semănatul culturilor agricole, precum floarea-soarelui şi porumbul, relatează Mesager.

Vladimir Eremiţa deţine 300 de hectare de teren în satul Voloviţa din Soroca. Toamna trecută a semănat 20 hectare de rapiţă şi 100 hectare de grâu. Acum, agricultorul a început semânatul seminţelor de floarea-soarelui, pe o suprafaţă de 65 de hectare. Fermierul spune că a luat toate măsurile de preacauţie, recomandate de specialişti.

Împreună cu toţi lucrătorii în câmp a ieşit şi mecanizatorul Valeriu Nitrean, care susţine că pământul este unica sa sursă de existenţă.

„Pământul ne hrăneşte, că nimeni nu ne hrăneşte, dacă o să lucrăm pământul, o să avem şi noi, şi toţi, fiecare om trebuie să mănânce o bucată de pâine, că altceva ce o să mănânce şi dacă nu-l facem la timp, pierdem tot, este puţină umezeală în pământ”, a menţionat Valeriu Nitrean, mecanizator.

„Am început deja semănatul, ca să nu pierdem această umezeală care este mai mult la suprafaţă”, a spus Vladimir Eremiţa, producător agricol.

În acest an vor fi însămânţate aproape 960.000 de hectare de pământ. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului anunţă că toamna trecută au fost semănate aproximativ 320 de mii de hectare de grâu, 46,5 mii hectare de orz şi 23 de mii de hectare de rapiţă.

Comentarii