Ştiri

Sursa imaginii: Realitatea.md:captură video

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

12 Iun. 2019 / 11:57

Alexandru Slusari: Examinăm posibilitatea adresării directe către compania Kroll

Parlamentul Republicii Moldova s-ar putea adresa direct companiei Kroll, care a investigat frauda bancară, pentru a obţine detalii de la investigaţie şi raportul Kroll-2. Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar din ţară s-au reunit astăzi în prima şedinţă. Potrivit preşedintelui Comisiei, Alexandru Slusari, vicepreşedinte al Legislativului, deputat PPDA, în cadrul Comisiei vor fi audiate mai multe persoane iar autorităţile abilitate vor fi informate despre această anchetă.

„Toţi membrii comisiei au căzut de acord că scopul principal al acestei comisii este elucidarea tuturor acţiunilor sau inacţiunilor din 2010. Totodată am decis să solicităm de la Secretariatul Parlamentului toate documentele de la predecesorii noştri, de la Comisia Reidman şi Răducan. Dacă pentru Comisia Răducan sunt ceva documente, atunci pentru Comisia Reidman a rămas doar hotărârea Parlamentului privind instituirea acestei comisii. Este un lucru suspect, dar noi vom solicita documente. Săptămâna viitoare vom analiza toate documentele şi vom începe audierea mai multor persoane. Sper că la începutul săptămânii viitoare vom veni cu informaţii noi şi mai interesante. Desigur că examinăm varianta adresării directe, nu am decis azi, dar posibil ne vom adresa direct către Agenţia Kroll pentru a primi acest raport Kroll 2, la care vrem să avem acces şi să îl publicăm”, a declarat Alexandru Slusari.

Precizăm că marţi, 11 iunie, Consiliul Suprem de Securitate a decis publicare raportului Kroll -2 şi a cerut guvernatorului Băncii Naţionale să prezinte documentul în regim de urgenţă.

Comisia parlamentară de anchetă privind elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar a fost creată prin Hotărârea Parlamentului din 10 iunie.

Amintim că Parlamentul de legislatura a zecea a fost dizolvata prin decretul semnat de Pavel Filip şi publicat în Monitorul Oficial. Ulterior, preşedintele Igor Dodon a anunţat despre anularea acestui decret. 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 23:33

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 20:33

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Ştiri / Politic

18 Iun. 2019 / 19:57

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 19:32

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Demolare cu scandal la Ciocana

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 19:27

Demolare cu scandal la Ciocana

Vezi arhiva