Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

24 Sep. 2020 / 17:19

Amendă aplicată de Consiliul Concurenţei companiei „Avia Invest”

O amendă de peste 31 de milioane de lei a fost aplicată de Consiliul Concurenţei companiei „Avia Invest” pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa de furnizare a serviciilor de acces la infrastructura şi facilităţile aeroportuare ale companiilor de handling la sol, în limita Aeroportului Internaţional Chişinău, relatează Mesager.

Potrivit unui comunicat de presă, comportamentul „Avia Invest” SRL, constatat de Consiliul Concurenţei ca fiind abuziv, s-ar fi manifestat prin impunerea inechitabilă şi nejustificată a termenului de valabilitate a contractului de locaţiune întreprinderii care a depus plângerea.

În replică, Avia Invest respinge acuzaţiile şi califică decizia Consiliului Concurenţei drept absurdă şi ilegală. Potrivit companiei concesionare, o hotărâre similară a fost atacată anterior în instanţele de judecată, care au dat câştig de cauză întreprinderii Avia Invest.

În comunicat se mai arată că, în cazul în care consiliul nu îşi va revizui decizia, aceasta va fi contestată în instanţă.

Comentarii