Loading
ro en ru
Economic
17 Aprilie 2013 | 11:52
ANRE: Preţul carburanţilor ar trebui să scadă
Petroliştii din R. Moldova ar trebui să-şi revadă preţurile carburanţilor la pompă, consideră specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Şi asta pentru că, în ultimele două luni, a avut loc o scădere continuă a preţurilor de import la produsele petroliere.
Potrivit ANRE, prețul mediu lunar de import al benzinei s-a micşorat cu 66 de dolari pentru o tonă (5,9%). O descreştere similară a avut loc şi în cazul motorinei - cu 58 de dolari (5,6%).

Specialiștii ANRE spun că prețurile la benzină și motorină pe piața internă ar putea fi reduse cu cel puțin 3%, iar la gazul lichefiat - cu minimum 15%.

Potrivit legislației, ANRE nu poate interveni pe o piață concurențială în vederea stabilirii prețurilor la produsele petroliere. Acestea sunt fixate de operatorii economici din sector, în funcție de cerere și ofertă, și depind de mai mulți factori variabili.

Pe piața produselor petroliere, ANRE este abilitată cu dreptul de eliberare/retragere a licențelor de activitate și de monitorizare a pieței, inclusiv în vederea nedepășirii de către operatori a profitului de 10%, prevăzut de metodologia de calculare și aplicare a preţurilor la produsele petroliere.
Comentarii:
Ştiri
Promo
Mesager
Moldova 1
Zimbru Chişinău a obţinut un rezultat bun în deplasarea de la Sofia, şi speră la calificarea în runda următoare a Europa League. Meciul va avea loc, joi 24 iulie pe Stadionul Zimbru din capitală.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam