Ştiri

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 16:49

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest şi cere restituirea bunurilor Aeroportului Internaţional Chişinău, relatează Mesager. În acelaşi timp, Avia Invest dezminte informaţiile cu privire la rezilierea contractului de concesionare.

Într-un comunicat al APP se menţionează că, pe 30 august 2013, agenţia a încheiat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Aeroportului Internaţional Chişinău şi a terenului aferent.

Potrivit contractului, concesionarul s-a obligat să garanteze finanţarea concesiunii, precum şi implementarea pentru prima etapă a proiectelor prevăzute în contract.

Cu toate acestea, Avia Invest nu ar fi executat obligaţiile şi ar fi acumulat restanţe de aproximativ 66 milioane de euro la capitolul investiţii.

Potrivit APP, contractul de concesiunare a expirat la sfârşitul anului 2019 fără a fi executate obligaţiile contractuale privind constituirea unei noi garanţii în valoare de un milion de euro. Ulterior, agenţia a expediat un demers către Avia Invest şi a cerut ca obligaţiile să fie onorate în termen de 60 de zile, lucru care nu s-a întâmplat.

Între timp, reprezentanţii Avia Invest au negat într-un comunicat faptul că a fost reziliat contractul şi au menţionat că au primit doar o notificare de la APP despre intenţia de a rezilia contractul de concesionare pe motiv de neprezentare a poliţei de asigurare. Avia Invest susţine că a încheiat o astfel de poliţă de asigurare cu o companie din Federaţia Rusă şi că a prezentat autorităţilor de la Chişinău actele necesare, care însă nu ar fi fost recunoscute.

„Este procedură, SRL Invest are 180 de zile pentru această procedură. Bineînţeles, SRL Invest poate să recunoască că nu a respectat contractul şi să transmită patrimoniul şi activele, terenul cum prevede contractul. Are şi opţiunea să meargă şi în instanţă. APP a remis această notificare pentru SRL Avia Invest”, a comentat premierul Ion Chicu.

Comentarii