Ştiri

Sursa imaginii: joblist.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

18 Feb. 2020 / 20:08

Banca Naţională a Moldovei şi-a deschis uşile pentru studenţi instituţiilor de învăţământ superior din ţară

Banca Naţională a Moldovei şi-a deschis uşile pentru studenţi şi masteranzii instituţiilor de învăţământ superior din ţară. Aproximativ 200 de tineri au participat la ateliere interactive, au discutat cu specialiştii instituţiei şi au aflat despre oportunităţile de angajare. Ziua carierei a fost organizată în premieră de BNM, relatează Mesager.

„Este o experienţă foarte interesantă . Am aflat cu mult mai multă informaţie decât de pe reţelele de socializare, fiecare student de la ASEM s-ar gândi să vină aici să fie angajat, pentru că oferă foarte multe oportunităţi pentru angajare”, „Eu în general sunt interesat de domeniul fiscal şi domeniul financiar. Am venit să mă interesez, să aflu ceva nou despre instituţia dată prin urmare îmi voi face o concluzie”, „Cred eu că studenţii nu doar de la economie, dar şi de la drept, aşa cum sunt eu, se pot regăsi aici. Este o instituţie publică prestigioasă şi economia cu dreptul se împleteşte foarte frumos şi eu mereu am avut aşa o tentă spre matematică cred că mai mult”, au declarat vizitatorii.

Vizitatorii au fost informaţi despre ofertele de muncă ale instituţiei. În prezent, la Banca Naţională a Moldovei sunt 13 funcţii vacante.

„Avem funcţii vacante unde este nevoie de o experienţă şi funcţii vacante unde nu este nevoie. Specialişti în departamentul sisteme de plăţi, pentru reglementare bancară, specialişti în domeniul supraveghere bancară”, a declarat expertul principal în resurse umane Artur Mironov.

„La noi salariile sunt competitive. În primul rând este un loc unde poţi să te manifeşti, să te realizezi profesional, în al doilea rând este un loc unde poţi să înveţi foarte multe”, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale, Octavian Armaşu.

La Banca Naţională a Moldovei activează 400 de angajaţi. Instituţia are acorduri de cooperare cu Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova şi Universitatea de Stat din Moldova.

 

 

Comentarii