Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

24 Iun. 2019 / 11:35

BERD doreşte şi în continuare să aibă un impact real în dezvoltarea Republicii Moldova

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, a avut o întrevedere cu Angela Sax, Şef al Oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova. Agenda discuţiilor a inclus mai multe subiecte, printre care dezvoltarea unei infrastructuri calitative şi moderne, îmbunătăţirea securităţii energetice, a mediului de afaceri, etc.

În cuvântul de salut, Angela Sax l-a felicitat pe Vadim Brînzan cu învestirea sa în funcţia de ministru al Economiei şi Infrastructurii, menţionând că BERD doreşte şi în continuare să aibă un impact real în dezvoltarea Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

La rândul său, ministrul Vadim Brânzan şi-a exprimat gratitudinea pentru suportul acordat de BERD de-a lungul anilor, declarând că expertiza şi sprijinul partenerilor internaţionali este extrem de important pentru Moldova.

În portofoliu proiectelor susţinute de BERD în Republica Moldova, cele mai multe resurse financiare s-au alocat dezvoltării infrastructurii – peste 60% şi sectorului energetic – aproximativ 20%.

Comentarii