Ştiri

Sursa imaginii: publika.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Economic

24 Apr. 2019 / 13:10

Nereguli la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, constată Curtea de Conturi

Un management financiar defectuos şi denaturarea cheltuielilor, sunt principalele nereguli depistate de Curtea de Conturi după examinarea rapoartelor financiare ale Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. Şeful Direcţiei generale de audit din cadrul Curţii de Conturi Svetlana Purici, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Ministerul Agriculturii, gestionează per total 557 loturi de teren şi nu a asigurat evaluarea, nu a înregistrat în evidenţă contabilă toate bunurile deţinute, ca urmare fiind denaturate informaţiile din situaţia financiară şi patrimonială persistând riscul de neasigurare a integrităţii şi de înstrăinare a bunurilor, proprietate publică a statului. De asemenea, valoarea a 30 de bunuri imobile a fost diminuată cu 6,7 milioane de lei”, a enumerat şeful Direcţiei generale de audit din cadrul Curţii de Conturi Svetlana Purici.

La rândul său, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Iurie Uşurelu, a menţionat că se lucrează la înlăturarea încălcărilor, iar ministerul va ţine cont de recomandările făcute în urma auditului.

„Au fost mai multe nereguli depistate, înainte de reforme erau trei ministere şi peste 25 de persoane care duceau evidenţa contabilă. După reformă noi am rămas cu şapte persoane. Dacă nu mai trecem încă odată printr-o vâltoare de turbulenţe, o să fie totul ok”, a spus secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Iurie Uşurelu.

 

Comentarii