Ştiri

Sursa imaginii: chamber.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

19 Noi. 2020 / 17:55

Centru de mediere, inaugurat la Chişinău

Reprezentanţii mediului de afaceri din ţară au un spaţiu mult mai confortabil şi dotat pentru a media litigiile şi a găsi alternative rapide, ieftine şi prietenoase pentru soluţionarea acestora. La Chişinău a fost inuagurat astăzi un nou edificiu pentru Centrul de Mediere de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie (CCI). Inaugurarea acestuia a fost posibilă datorită suportului Organizaţiei Internaţionale pentru Dezvoltarea Dreptului în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, relatează Mesager.

Noul sediu al centrului dispune de săli pentru intermedierea litigiilor între oamenii de afaceri, dar şi spaţii pentru desfăşurarea de seminare pentru actualii şi viitorii mediatori. 

„Este un eveniment important pentru mediul de afaceri, dat fiind faptul că în condiţii bune vor putea să vină companiile, cei care au nevoie de suportul acestor mediatori. CCI pe parcursul celor 102 ani de când activează a fost alături de oamenii de afaceri ca să-i ajute, să găsească soluţii. Este bine ca pe căi de alternativă, fără litigii să dezvoltăm mediul de afaceri din ţara noastră”, a declarat preşedintele CCI, Sergiu Harea.

Specialiştii susţin că noul sediu corespunde tuturor standardelor internaţionale în domeniu, iar instituţia este gata să ofere servicii de cea mai înaltă calitate.

„Succesul medierii depinde şi de munca mediatorilor, însă şi de un spaţiu care dă posiblitate acestor mediatori să-şi arate calificarea şi abilităţile. Sper să aveţi cât mai multe cauze mediate”, a precizat Felicia Chifu, preşedinta Consiliului de Mediere.

„Cu siguranţă acest edificiu va spori numărul celor care vor beneficia de serviciile Centrului de Mediere”, a menţionat Dumitru Lefter, directorul Centrului de Mediere.

Potrivit partenerilor, centrul oferă părţilor o alternativă corectă de soluţionare a litigiilor.

Deschiderea noului centru este parte a proiectului „Moldova: Medierea comercială şi arbitrajul”, care are drept obiectiv îmbunătăţirea mediului investiţional din ţara noastră. În cei patru ani de activitate, specialiştii centrului au reuşit să medieze peste 100 de litigii.

Comentarii