Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

02 Noi. 2019 / 11:36

Circa 28,7 miliarde lei acumulate la Bugetul public naţional

Veniturile administrate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public naţional în perioada lunilor ianuarie-septembrie au crescut, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu 4,8%. Astfel, în perioada de referinţă, au fost înregistrate încasări în sumă de 28,7 miliarde lei. În raport cu aceleaşi luni din anul precedent, s-a înregistrat o creştere cu 1,3 miliarde lei.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public naţional, au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie-septembrie ale anului curent au fost încasate 12,8 miliarde lei, ceea ce constituie cu 413,8 milioane lei mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, sau o creştere de 3,4%.

La Bugetele locale, s-au înregistrat încasări de 2,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 10,4 milioane lei diminuare comparativ cu anul 2018.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menţionată, au fost încasate 9,7 miliarde lei şi constituie cu 388,1milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, sau o creştere de 4,2%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală s-au acumulat circa 3,4 miliarde lei, cifră ce constituie cu 516,1 milioane lei mai mult în comparaţie cu lunile ianuarie-septembrie ale anului trecut, sau o creştere de 17,8%. 

Comentarii