Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md:captura video

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

16 Sep. 2019 / 19:30

Companiile din India şi Indonezia, dispuse să investească în Moldova

Reprezentanţi ai 20 de companii din Indonezia şi 30 din India sunt dispuşi să aducă investiţii în ţara noastră. Aceştia studiază oportunităţile pieţei în cadrul a două forumuri de afaceri, organizate de Camera de Comerţ şi Industrie în cooperare cu Agenţia de Investiţii din Republica Moldova, relatează Mesager.

Oamenii de afaceri urmează să se întâlnească şi cu autorităţile publice centrale pentru a discuta aspecte tehnice şi legislative. Totodată, vor putea încheia contracte de afaceri directe cu firme moldoveneşti.

„Antreprenorii indonezieni sunt interesaţi de oportunităţile investiţionale din ţara voastră, dar şi de cele legate de export. Ne-am dori să importăm din ţara voastră cereale, precum grâu, orz, ovăs, porumb. Am dori să dezvoltăm afaceri în comun. Oamenii noştri de afaceri ar putea participa la construcţia şi reabilitarea drumurilor din Moldova”, a spus Amhar Azeth, ambasadorul Indoneziei la Bucureşti.

„Evenimentele de astăzi pe care le organizam au menirea ca să pună faţă în faţă agenţii economici din aceste ţări cu cei din Republica Moldova pentru a lega cooperările necesare. India şi Indonezia au o experienţă destul de bună în ceea ce priveşte procesarea fructelor şi legumelor. Investiţiile în acest sector ar fi binevenite”, a spus Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie.

Comentarii