Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

03 Iun. 2020 / 18:05

Credite nerambursabile de până la 500 de mii de lei pentru antreprenori

Suport pentru promovarea ecologiei verzi. Antreprenorii vor putea accesa credite nerambursabile, de până la 500 de mii de lei, pentru dezvoltarea afacerilor ecologice. Organizaţia pentru Dezvoltarea Întrepriderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) a dat start înscrierilor, relatează Mesager.

Corina Mîrzac produce ceaiuri naturale. Antreprenoarea creşte, pe o suprafaţă de pestre 20 de hectare din satul Năpădeni, Ungheni, plante medicinale şi nu doar. A reusit sa-şi transforme visul în realitate datorita programului PARE 1+1.  

„Producem sănătate şi pentru noi contează calitatea produselor care ajung pe masa fiecaruia dintre voi, indiferent de sezon. Viitorul nostru e bazat pe ecologizare”, a menţionat Corina Mârzac.

Îngrijorat de soarta mediului ambiant, Maxim Zagorneanu din capitală a hotarât să producă pahare comestibile, gustul cărora este aproape identic cu cel al biscuiţilor cu lapte. A reuşit să convingă peste 30 de coffee-shopuri din capitală să-i utilizeze produsele, dar şi să le exporte în cinci ţări europene.  

„Am ales o activitate ecologică şi vă îndemn să-mi urmaţi exemplul. Noi suntem viitorul. Dorim să trăim într-un mediu nepoluat”, a remarcat Maxim Zagorneanu.

La rândul său, Maria Babii, după ce a participat la Programul "Femei in afaceri", a reusit să-şi extindă activitatea, dar şi să diversifice gama de articole din lemn, pe care le exportă cu brio şi în afara ţării. 

„Vrem să creăm o ambianţă sănătoasă într-o ţară verde. Lemnul reprezintă o soluţie, putem să schimbăm lucrurile din jurul nostru, haideţi să o facem împreună”, a îndemnat Maria Ababii.

Antreprenorii vor putea obţine finanţări nerambursabile de până la 500 de mii de lei. 

„În acest program, în primul rând, ne propunem să convingem IMM-urile, companiile mici din localităţile rurale privind efectele ecologizării şi să le demonstrăm că implimentând standardele de calitate, făcând verzi tehnologiile, ei au doar de caştigat”, a specificat Iulia Costin, directorul general al ODIMM.

„Conceptul economiei verzi se consideră a fi esenţial pentru viitorul proceselor economice, iar promovarea bunurilor ecologice va contribui la creşterea competitivităţii întreprinderilor autohtone nu doar pe piaţa internă, dar şi pe pieţele externe”, a apreciat Sergiu Railean, ministrul Economiei şi Infrastructurii.
 
În prezent, întreprinderile mici si mijlocii generează 64% din poluarea industrială la nivel global, în timp ce doar 16% din acestea sunt angajate în acţiuni de mediu, potrivit statisticilor internaţionale.

Comentarii