Ştiri

Sursa imaginii: deschide.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

23 Apr. 2019 / 13:35

Curtea de Conturi: Management defectuos şi denaturarea cheltuielilor, depistate la ANI

Un management financiar defectuos şi denaturarea cheltuielilor - sunt principalele nereguli depistate de Curtea de Conturi, după examinarea rapoartelor financiare ale Autorităţii Naţionale de Integritate, încheiate la 31 decembrie 2018, informează Radio Moldova Actualităţi.

„Urmare a nerespectării principiului performanţei în procesul de planificare şi utilizare a resurselor bugetare nu au fost valorificate alocaţiile bugetare aferente cheltuielilor privind serviciile în sumă totală de 473 406 lei. Stabilirea în mod neregulamentar a unor plăţi a generat cheltuieli nejustificative. În luna decembrie 2018, personalului încadrat i-au fost acordate premii unice cu prilejul sărbătorilor de iarnă care au însumat 96,6 mii lei, neavând economii formate în anul de gestiune respectiv”, a spus reprezentantul Curţii de Conturi, Vasile Moşoi.

La rândul său, preşedinte Autorităţii Naţionale de Integritate, Rodica Antoci, a menţionat că se lucrează la înlăturarea încălcărilor, iar autoritatea va ţine cont de recomandările făcute în urma auditului.

„La inventarierea pentru anul 2019 atenţia sporită va fi acordată la erorile depistate de către echipa de auditori, pentru nerespectare tuturor recomandărilor aduse. Politicile contabile vor fi ajustate la modificările şi completările legislaţiei în vigoare, astfel încât să nu fie admise erori în evidenţa contabilă în cadrul instituţiei”, a spus preşedinte Autorităţii Naţionale de Integritate, Rodica Antoci.

ANI este o autoritate publică independentă faţă de alte organizaţii publice ce funcţionează la nivel naţional ca structură unică. Autoritatea asigură integritatea în exercitarea funcţiei publice sau funcţiei de demnitate publică şi prevenirea corupţiei prin realizarea controlului averii şi al intereselor personale a persoanelor publice.

 

Comentarii