Ştiri

Sursa imaginii: wikipedia

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

19 Apr. 2019 / 12:06

Curtea de Conturi: Management financiar defectuos la Ministerul Economiei şi Infrastructurii

Un management financiar defectuos şi denaturarea cheltuielilor sunt principalele nereguli depistate de Curtea de Conturi după examinarea situaţiilor financiare ale Ministerului Economiei şi Infrastructurii încheiate pe 31 decembrie 2018, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Neajustarea politicilor economice ale ministerului a generat stocuri de materiale circulante, venituri şi cheltuieli în suma totală de circa 5,8 milioane lei. O altă lacună este că suma de 2,3 miliarde de lei, executate sub formă de subsidii, reprezintă cheltuielile pentru implementarea unor proiecte investiţionale”, a spus şeful Direcţiei Audit în cadrul Curţii de Conturi, Ion Sîrbu.

La rândul său, şeful serviciului audit intern din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Strătilă, a menţionat că se lucrează la înlăturarea încălcărilor, iar conducerea Ministerului va ţine cont de recomandările făcute în urma auditului.

„Pe 2018, luând în calcul reorganizarea, nu a fost pusă expres o asemenea misiune, de a face această evaluare, acestor entităţi din subordine, deoarece nici nu era încă clar care autorităţi din subordine sunt în cadrul Ministerului. Spre sfârşitul anului 2019 vom avea o imagine integrală a situaţiei financiare”, a spus şeful Serviciului Audit Intern din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Strătilă.

Raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Economiei şi Infrastructurii a fost încheiat  pe 31 decembrie 2018.

Comentarii