Ştiri

Sursa imaginii: Cronica Romana

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

11 Mar. 2019 / 12:30

Expert: Moldova are cele mai bune podgorii de creştere şi cultivare a viţei de vie

Republica Moldova are cele mai bune podgorii de creştere şi cultivare a viţei de vie iar în ultimii ani, viticultorii sunt mai cointeresaţi de plantarea soiurilor autohtone. Informaţia a fost oferită în cadrul emisiunii „Spaţiul Public” de la Radio Moldova de către expertul în viticultură al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Vladimir Coropca.

Potrivit lui, în ţara noastră sunt circa 187 de vinării, dintre care 68 deţin în proprietate plantaţii viticole. Cu toate acestea, Vladimir Coropca a mai spus că, din păcate, continuă să se defrişeze mai multe suprafeţe de viţă de vie.

„În anul 2018 suprafaţa plantaţiilor viticole a ocupat circa 128 mii de hectare dintre care cu soiuri tehnice şi suprafeţe mai mari decât 0,15 hectare – circa 74 de mii de hectare. Dacă prin prisma raporturilor soiuri albe, soiuri roşii, circa 48 mii de hectare sunt soiuri albe şi circa 26 de mii de hectare sunt suprafeţe ocupate cu soiuri roşii”, a spus expertul în viticultură al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Vladimir Coropca.

 

Comentarii