Ştiri

Sursa imaginii: foto simbol

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

03 Dec. 2019 / 08:46

Granturi în valoare totală de 600 mii de euro pentru organizaţiile neguvernamentale

Granturi în valoare totală de 600 mii de euro vor fi acordate organizaţiilor neguvernamentale din raioanele Regiunii de Dezvoltare Sud, pentru implementarea proiectelor locale în patru domenii: aprovizionare cu apă şi canalizare, managementul deşeurilor solide, eficienţă energetică şi responsabilitate pentru schimbările climatice, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Regional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale CONTACT-Cahul,  în ultima săptămână din noiembrie, ONG-urile din cele opt raioane din sudul ţării, autorităţi publice locale, membri ai Grupurilor de Iniţiativă Locală şi Comitetelor Locale de Cetăţeni au participat la sesiuni de informare, unde au aflat despre Ghidul aplicantului şi modelele documentelor din dosarul de aplicare.

Pentru a participa la concursul de granturi, organizaţiile interesate vor depune dosarul on-line, până la data de 20 ianuarie 2020. ONG-urile pot pretinde granturi mici de până la 10 mii de euro, granturi medii de 30 mii de euro şi granturi mari de 50 mii de euro.

ONG-urile eligibile pentru finanţare trebuie să-şi desfăşoare activitatea în unul din raioanele: Cahul, Cantemir, Căuşeni, Ştefan Vodă, Leova, Cimişlia, Basarabeasca şi Taraclia.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din Instrumentul European de Vecinătate, prin intermediul proiectului UE-GIZ „Abilitarea cetăţenilor din Republica Moldova” (2019-2021) şi implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în Regiunea de Dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul. Astfel de granturi sunt oferite şi ONG-urilor din regiunile de dezvoltare Centru şi Nord, precum şi din UTA Gagauz-Yeri.

 

Comentarii