Ştiri

Sursa imaginii: Deschide.MD

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

16 Mai 2019 / 19:18

Guvernatorul BNM oferă detalii despre recuperarea „miliardului furat”

Două miliarde 285 de milioane de lei au fost recuperaţi din dosarul „Frauda Bancară”. Informaţia a fost prezentată astăzi de Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Octavian Armaşu, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Din cele două miliarde două sute optzeci şi cinci milioane lei o parte a fost recuperată prin rambursarea creditelor la cele trei bănci, altă parte prin lichidarea activelor, dar au fost şi circa 850 de milioane de lei recuperate de la persoanele care au fost condamnate pentru frauda bancară. BNM a primit mai multe solicitări din partea unor deputaţi să prezinte raportul Kroll2. Sunt surprins puţin de aceste solicitări, deoarece Banca de nenumărate ori a fost preluat de procuratură în martie 2018”, a specificat

guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Octavian Armaşu.

Amintim că în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială şi Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldoveneşti. Ulterior, cele 3 bănci au fost lichidate, iar în ianuarie 2015 a contractat o anchetă financiară din partea companiei americane de audit şi investigaţii financiare Kroll. Ancheta în dosarul „Frauda Bancară” continuă.

Comentarii