Ştiri

Sursa imaginii: presedinte.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

22 Iun. 2019 / 10:24

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Medvedev şi Dmitrii Kozak

Un spectru larg de chestiuni ce ţin de relaţiile bilaterale, în special, în domeniul comerţului şi cel energetic a fost discutat de preşedintele Igor Dodon în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev şi cu vicepremierul Dmitri Kozak. Părţile au constatat o creştere constantă a cifrei schimbului comercial, care în anul 2018 a constituit 940 de milioane de dolari, relatează Radio Moldova Actualităţi.

În cadrul discuţiilor, preşedintele s-a adresat cu rugămintea de a prelungi pentru un nou termen exporturile fără taxe ale mărfurilor moldoveneşti pe piaţa rusească şi autorizarea de tranzitare a mărfurilor pe teritoriul Ucrainei de către transportul auto de mare tonaj.

Igor Dodon a discutat cu partenerii ruşi subiectul privind livrările de gaze naturale în Republica Moldova după 1 ianuarie 2020, atunci când expiră termenul contractului precedent. În acest sens, Igor Dodon şi-a exprimat convingerea că soluţionarea acestor probleme vor contribui semnificativ la restabilirea deplină a relaţiilor strategice cu Federaţia Rusă.

La finele întrevederii, oficialii au convenit că la începutul săptămânii viitoare, vicepremierul Dmitri Kozak va întreprinde o vizită de lucru la Chişinău privind determinarea priorităţile în vederea aprofundării relaţiilor moldo-ruse.

Igor Dodon se află într-o vizită de lucru la Minsk, unde a participat şi la ceremonia de deschidere a ediţiei a II-a a Jocurilor Europene.

Comentarii