Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

12 Sep. 2019 / 13:02

Igor Dodon: Vor fi întreprinse acţiuni legale pentru întoarcerea Companiei Air Moldova în proprietatea statului

Statul va întreprinde toate acţiunile legale pentru întoarcerea Companiei Air Moldova în proprietatea statului. O declaraţie în acest sens a fost făcută astăzi de şeful statului Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, relatează Moldova 1.

„Sunt premize şi argumente deja documentate care ne permit să anulăm acordul de privatizare Air Moldova. În timpul apropiat statul va iniţiat o cauză în acest sens. Noi am solicitat informaţii privind activitatea acestei companii. Sperăm că astăzi această informaţie va fi prezentată”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele a mai spus că al doilea subiect examinat la Consiliul Suprem de Securitate a fost concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

„Recent, statul a iniţiat rezilierea acordului semnat între Guvern şi Avia Invest privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Din ce motive? Pe motiv că la momentul iniţierii concursului au fost încălcări ale legislaţiei, acest lucru este constatat de către Guvern, de către comisia parlamentară, care în timpul apropiat trebuie să vină cu un raport detaliat”, a spus şeful statului.

Igor Dodon a anunţat că în prezent autorităţile examinează posibilitatea deschiderii celui de-al doilea Aeroport Internaţional. Acesta ar putea fi la Mărculeşti.

Comentarii