Ştiri

Sursa imaginii: poză simbol

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

10 Ian. 2020 / 10:09

Întreprinderile afiliate SA „Moldovagaz” vor fi reorganizate

Întreprinderile afiliate SA „Moldovagaz” vor fi reorganizate în anul 2020 şi va fi creată o singură întreprindere de distribuţie, anunţă Moldovagaz. Totodată, preşedintele Consiliului de Administraţie SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban a solicitat optimizarea maximă a bugetelor pentru anul curent.

 „Separarea operatorilor sistemelor de transport este o altă prioritate a anului 2020 impusă de legislaţia în vigoare. Legea cu privire la gazele naturale prevede expres necesitatea asigurării independenţei operatorilor sistemelor de transport gaze. În acest context, la finele anului 2019 la ANRE a fost prezentat planul de reorganizare a operatorilor de transport gaze”, se arată într-un comunicat emis de Moldovagaz.  

Datorită creării şi funcţionării pieţei gazelor naturale, precum şi necesităţii extinderii pieţei de desfacere, SA „Moldovagaz” va identifica proiecte noi de dezvoltare ale activităţilor nereglementate.

 „Un proiect aparte va viza dezvoltarea staţiilor de alimentare a autovehiculelor cu gazele naturale comprimate (SAAGC) pe întregul teritoriu al RM, inclusiv prin asigurarea unor parteneriate cu autorităţile administraţiei publice locale”, se mai arată în comunicat.

Potrivit Moldovagaz, principiul transparenţei va continua să fie unul din principiile de bază de activitate ale socităţii pe acţiuni. Astfel, orice tender şi/sau licitaţie va fi publicată pe pagina întreprinderii pentru ca orice antreprenor să aibă acces la procesul de achiziţie.

 

Comentarii