Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

14 Oct. 2020 / 20:10

Ion Chicu: Guvernul va continua să elaboreze politici eficiente în domeniul agriculturii

Agricultura ţării noastre trebuie să devină una atractivă, inclusiv pentru tinerii fermieri şi femei, iar în acest sens, Guvernul va continua să elaboreze politici eficiente. Este asigurarea prim-ministrului Ion Chicu, care a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a două expoziţii internaţionale dedicate agricultorilor, relatează Moldova 1.

Şeful Cabinetului de miniştri a mai menţionat că autorităţile vor continua să investească pentru modernizarea tehnicii agricole, a echipamentelor de irigare, dezvoltarea sectorului horticol, dar și în infrastructura de procesare.

Nu poţi face agricultură performantă fără tehnică bună, fără tehnologii, fără sisteme de irigare, fertilizanţi şi cred că aici este locul cel mai potrivit unde se întâlnesc furnizorii de tehnică şi tehnologii şi consumatorii, care sunt agricultorii noştri. Noi vom continua prin fondul de subvenţionare alocat din bugetul de stat să stimulăm aceste achiziţii de tehnică, de tehnologii, a declarat prim-ministrul.

În total, suma subvențiilor solicitate de producătorii agricoli pe parcursul ultimilor cinci ani se ridică la 1,8 miliarde de lei. Expoziţiile, care vor fi deschise pentru public până pe 17 octombrie, au loc pe teritoriul „Institutului de Fitotehnie" din Porumbeni. Evenimentul reuneşte aproximativ 50 de companii din Republica Moldova, România și Ucraina.

Comentarii