Ştiri

Sursa imaginii: europarl

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

23 Apr. 2019 / 17:18

La Chişinău a fost lansat proiectul – EU4Climate în Moldova

Uniunea Europeană va acorda asistenţă ţărilor Parteneriatului Estic, inclusiv Republicii Moldova, pentru susţinerea eforturilor de atenuare şi adaptare la schimbările climatice, inclusiv dezvoltarea acestora spre o economie cu emisii reduse şi rezistentă la schimbările climatice. În acest sens, astăzi la Chişinău, a fost lansat proiectul – EU4Climate în Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Implementarea coerentă a Acordului de la Paris şi agendei 2030 oferă oportunitatea şi potenţial considerabil pentru o dezvoltare durabilă şi incluzivă prin stimularea creării locurilor de muncă, Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, precum şi Parteneriatul Estic joacă un rol important în eforturile noastre comune de a avea o dezvoltare mai ecologică şi cât mai durabilă”, a spus şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Republica Moldova prin acţiunile sale a aderat la toate instrumentele care se atribuie domeniului schimbărilor climatic, a spus Secretarul de Stat din Cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Valentina Ţapiş.

„Este o iniţiativă care sprijină guvernele celor şase ţări ale Parteneriatului Estic să întreprindă măsuri împotriva schimbărilor climatice şi să ofere ţărilor în implementarea Acordului de la Paris, la Convenţia cadru a ONU cu privire la schimbările climatice privind îmbunătăţirea politicilor şi cadrului legislativ asociat cu acesta”, a declarat secretarul de Stat din Cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării regionale şi Mediului, Valentina Ţapiş.

Proiectul EU4Climate este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Rezultatele zilei în Divizia Naţională

Ştiri / Sport

25 Mai 2019 / 20:19

Rezultatele zilei în Divizia Naţională

Muzica Desenelor Animate a revenit cu o nouă ediţie

Ştiri / Cultură

25 Mai 2019 / 19:53

Muzica Desenelor Animate a revenit cu o nouă ediţie

Protest la Soroca

Ştiri / Regional

25 Mai 2019 / 19:14

Protest la Soroca

Ziua Uşilor Deschise la Universitatea de Medicină

Ştiri / Social

25 Mai 2019 / 18:31

Ziua Uşilor Deschise la Universitatea de Medicină

Vezi arhiva