Ştiri

Sursa imaginii: tvrmoldova.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Economic

11 Iul. 2019 / 14:59

Maia Sandu: Toate salariile şi pensiile vor fi achitate la timp

Toate majorările care au fost operate în cadrul legii salarizării vor rămâne în vigoare, iar pensiile, salariile şi alte compensaţii vor fi achitate la timp. Declaraţiile au fost făcute de premierul Maia Sandu în cadrul emisiunii ,,Loc de Dialog,, de la Radio Moldova.

„Toate majorările care au fost operate în cadrul legii salarizării vor rămâne în vigoare şi mai mult, noi asigurăm resurse care nu ar fi fost acolo dacă nu exista finanţarea externă. Există anumite lacune în cadrul actualei legi adoptată de Guvernul precedent şi o să analizăm şi o să încercăm să corectăm aceste probleme. De exemplu, colegii mei au vorbit despre problema salariilor pentru managerii şcolari, unde ei au fost defavorizaţi prin această lege. O să examinăm şi alte probleme care sunt în legea salarizării. Dar, nu se vorbeşte despre reducerea salariilor, acest lucru este exclus. Ministerul Finanţelor, doamna ministru, a spus foarte clar că toate salariile şi pensiile vor fi achitate la timp”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu.

Maia Sandu a vorbit şi despre proiectele iniţiate de fosta guvernare. Premierul susţine că acele proiecte nu vor fi stopate, dar vor fi analizate şi revizuite pentru a vedea cum au fost distribuiţi bani.

„Toate aceste proiecte sunt analizate şi problemele vor fi soluţionate. De exemplu în proiectul „        Drumuri bune” am descoperit că banii nu au fost repartizaţi echitabili şi există unele primării care au fost favorizate. Şi ceea ce facem noi acum este să găsim o metodă de redistribuire echitabilă în funcţie de numărul locuitorilor în fiecare localitate. Despre „Arena Chişinău”, proiectul continuă, dar între timp trebuie să facem o cercetare şi investigare, inclusiv şi a organelor de drept. Pentru că  nu s-a găsit la Ministerul Educaţiei, niciun document justificativ pentru costul acestui proiect, nu se ştie cum s-a ajuns la 44, 5 milioane de euro. Există marea întrebare despre terenul alocat acestui proiect, pentru că Arena Chişinău este construită pe 10 ha, şi nu se înţelege de ce a trebui 69 de ha”, a declarat prim-ministrul, Maia Sandu.

 

Comentarii