Ştiri

Sursa imaginii: autoblog.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

12 Feb. 2019 / 10:32

Ministerul Economiei şi Infrastructurii va fi responsabil de monitorizarea calităţii benzinei şi motorinei

Ministerul Economiei şi Infrastructurii va fi autoritatea responsabilă de sistemul de monitorizare a calităţii benzinei şi motorinei, conform unei hotărâri de Guvern, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Proiectul a fost elaborat în scopul realizării acţiunilor stabilite în Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2017-2019.

Astfel, pentru armonizarea legislaţiei naţionale în domeniul calităţii benzinei şi motorinei au fost operate modificări la art.5 „Protecţia drepturilor şi intereselor legitime ale consumatorului de produse petroliere”.

Proiectul instituie sistemul de monitorizare a calităţii benzinei şi motorinei, care prevede stabilirea specificaţiilor tehnice către benzină şi motorină, precum şi mecanismele de monitorizare în baza standardelor europene.

Sistemul de monitorizare a calităţii benzinei şi motorinei vine să asigure parametrii de calitate a benzinei şi motorinei atât la importul, cât şi la comercializarea acestora la staţiile de alimentare în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene.

Comentarii