Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

25 Mar. 2020 / 13:21

Ministrul Finanţelor: Cine activează în zona de risc va fi remunerat

Bugetul de stat va fi rectificat săptămâna viitoare pentru a fi stabilite resurse de finanţare pentru acţiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului, inclusiv pentru majorarea salariilor medicilor implicaţi în lupta cu pandemia. Asigurarea vine de la vicepremierul, ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţa. Potrivit lui, de sporuri salariale vor beneficia şi toţi bugetarii implicaţi activ în monitorizarea şi prevenirea răspândirii virusului. Actualizarea bugetara se va face pe trei dimensiuni: blocul social, economic şi acoperirea cheltuielilor bugetare, relatează Moldova 1.

„Cine activează în zona de risc şi aduce un plus valoare mai mare în combaterea acestui fenomen urmează să fie remunerat deosebit faţă de alţi colegi care nu sunt în zona de risc. Noi tebuie cu toată conştiinţa să facem şi aprecierea, şi recompensa materială pentru acest efort care îl fac dumnealor. Această recompensă va fi prevăzută în rectificarea bugetului. Acum se examinează posibilitate ca această recompensă să fie oferită şi din alte fonduri”, a declarat Serghei Puşcuţa.

Oficialul a enumerat şi sursele de unde vor fi acoperite acceste cheltuielile suplimentare.

„Surse de finanţare interne şi externe, din împrumuturi, inclusiv acel împrumut din Federaţia Rusă. Suntem la faza finală de negocieri. Este o sursă reală de venituri care deja am luat-o în calcul ca suport bugetar pentru realizarea acestor acţiuni. Suntem pe faza activă de discuţii cu Fondul Monetar Internaţional. Acolo ar fi o finanţare destul de esenţială, maximal posibil ar fi de 118 milioane de dolari. Ducem discuţii cu Banca Mondială. Avem o rezervă de câteva zeci de milioane de dolari pe care am putea să le angajăm ca împrumut”, a menţionat ministrul Finanţelor.

Autorităţile au iniţiat discuţii şi cu Banca Europeană de Investiţii şi Banca Consiliului Europei.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 18:48

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Vezi arhiva