Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

10 Dec. 2019 / 18:19

Moldova şi Ucraina îşi propun să încheie un Memorandum în domeniul securităţii energetice

În această săptămână, la Bruxelles, ar putea fi semnat Acordul de transportare a gazului în regim revers în Moldova. Despre aceasta a informat compania „MoldovaGaz”, într-un comunicat de presă, relatează Mesager.

Instituţia precizează că joi, într-o şedinţă de lucru, va fi discutată etapa pregătirii tuturor operatorilor sistemelor de transport pe culoarul Transbalcanic, unde va fi discutată şi semnarea unui supliment la Acordul de interconectare între „Transgaz"(România) şi „Ukrtransgaz" (Ucraina).

„Noi lucrăm în paralel pe mai multe alternative, inclusiv alternativa tradiţională prin tranzit, totuşi mizăm că poate să fie deblocat acest lucru, dar nu ne aşteptăm doar la lucrul acesta, vorbim şi despre revers, partea tehnică a fost finalizată săptămâna asta s-au făcut ultimele lucrări de sudare. Şi plus avem varianta de rezervă, în şedinţa de Guvern de mâine în agendă noi avem aprobarea negocierii cu BERD, asta este ultima linie de apărare”, a declarat Anatol Usatîi, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

În 13 decembrie, Ministerul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova şi Ministerul Energeticii şi Protecţiei Mediului din Ucraina îşi propun să semneze un Memorandum de Înţelegere cu privire la cooperarea în domeniul securităţii furnizării gazelor naturale.

Comentarii