Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md:captura video

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

10 Iul. 2019 / 17:00

Natalia Gavriliţă: Cheltuielile pentru legea salarizării au fost subestimate cu circa 1 miliard de lei

Guvernul va propune Parlamentului modificarea Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019 în vederea implementării noii Legi a salarizării. Ministrul Finanţelor Natalia Gavriliţă a declarat după şedinţa de astăzi a Cabinetului de Miniştri că cheltuielile pentru transpunerea în fapt a acestei legi au fost subestimate cu aproximativ un miliard de lei.

„Trebuie să rectificăm bugetul, să găsim mijloace, în special, pentru suplinirea bugetelor autorităţilor publice locale, care şi-au făcut planificarea bugetară înainte de adoptarea legii salarizării. Aceasta înseamnă că noi vom transfera din bugetul de stat în bugetul administraţiei publice locale o sumă de bani pentru a acoperi cheltuielile administraţiei publice locale”, a declarat Natalia Gavriliţă.

Bugetul de Stat pentru anul 2019 prevede venituri în mărime de peste 42 miliarde de lei şi cheltuieli de peste 47 de miliarde de lei, deficitul fiind stabilit în valoare de peste 5 miliarde de lei. De la 1 ianuarie 2019 a intrat în vigoare o nouă lege a salarizării adoptată de Parlamentul de legislatura trecută la sfârşit de an, după adoptarea Legii Bugetului de Stat.

Comentarii