Ştiri

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

16 Sep. 2019 / 19:43

Natalia Gavriliţă: Majorarea taxei pentru poluare va descuraja investiţiile în mărfurile care dăunează mediului

Majorarea cu 20 la sută a taxei pentru poluare va descuraja investiţiile în mărfurile care dăunează mediului. Declaraţia a fost făcută de către ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţă la emisiunea Miezul Zilei de la postul public de televiziune Moldova 1.

Potrivit ministrei, legea care a fost votată de Parlament în două lecturi va responsabiliza oamenii de afaceri. Mai mult, Gravriliţa afirmă că a fost creat un grup de lucru care va elabora un mecanism de restituire a taxei pentru cei care vor investi în sisteme de reciclare.

Totodată, autorităţile speră să convingă partenerii europeni să-i susţină pe antreprenorii care vor să investească în sisteme de prelucrare a materialelor care poluează aerul.

„Trebuie să avem grijă de mediu, nu putem să continuăm, să permitem poluarea, să nu investim în prelucrarea deşeurilor şi această taxă în contextul în care trebuia să creştem nişte venituri, am sporit această taxă. Am iniţiat un grup de lucru cu Ministerul Mediului să vedem care este mecanismul de restituire a acestei taxe pentru cei care se angajează în prelucrarea deşeurilor şi reciclează acest plastic”, a declarat Natalia Gavriliţă.

 

Comentarii