Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

31 Mar. 2020 / 18:34

Opt mii de deţinători de patente vor fi scutiţi de plata taxelor

Opt mii de deţinători de patente, care activează în pieţe, vor fi scutiţi de plata taxelor, în perioada stării de urgenţă. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Igor Dodon, după şedinta Centrului Unic de Comandă. Şeful statului a dat asigurări că în această perioadă magazinele mari nu au probleme privind stocurile de produse şi a combătut ştirile false privind sistarea activităţii staţiilor PECO sau a tranzitului de mărfuri, relatează Mesager.

„Odată ce au fost sistate pieţele, evident că aceşti patentari, şi este vorba de 8 mii de persoane, evident că ei au rămas fără posibilitatea de a activa. Ei nu vor achita plata pentru patentă şi va fi prelungită perioada de valabilitate a acestor patente. Toate staţiile PECO vor activa, tranzitul de mărfuri: exportul. importul este asigurat şi fiţi atenţi la ceea ce spun autorităţile”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Preşedintele a adresat şi un mesaj diasporei în care a menţionat că despre cursele organizate de autorităţi, cetăţenii care intenţionează să vină în ţară vor fi informaţi oficial.

„Pentru săptămâna curentă au fost autorizate şase curse charter: MB, 2 curse din Paris, una din Praga, încă o cursă de la Londra pentru 4 aprilie şi una pentru 5 aprilie. Despre toate cursele veţi fi informaţi oficial deoarece deciziile Comisiei Situaţii excepţionale sunt publice”, a adăugat Dodon.

În contextul ultimelor informaţii precum că din şapte cazuri noi de infectare cu COVID de import, patru sunt cetăţeni ajunşi în ţară cu zboruri charter, Igor Dodon a menţionat că autorităţile nu vor da curs apelurilor de a organiza foarte multe astfel de zboruri.

 

Comentarii