Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

18 Ian. 2020 / 18:35

Organizaţiile de tineret pot obţine credite nerambursabile din partea statului

Organizaţiile de tineret din ţară pot obţine credite nerambursabile din partea statului de până la 350 mii lei. Suportul va fi acordat în cadrul „Programului de granturi 2020”, lansat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Dosarele de participare pot fi depuse până pe 31 ianuarie, relatează Moldova 1.

„Sunt patru priorităţi: participarea tinerilor, servicii pentru tineret, oportunităţi economice pentru tineri şi consolidarea sectorului de tineret. Pot aplica organizaţiile de tineret care vor să organizeze proiecte la nivel local”, a declarat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici.  

Organizaţiile de tineret spun că suportul le oferă posibilitatea să iniţieze mai multe proiecte şi acţiuni de voluntariat.

„Proiectul care l-am desfăşurat în cadrul programului de granturi s-a numit „Stand Up 4 Volunteering”. În cadrul proiectului ne-am propus să instruim 90 de persoane coordonatori de voluntari din Republica Moldova cu privire la instituţiile gazdă activităţii de voluntariat şi modul în care acestea îşi desfăşoară activitatea”, a spus Ana Bezereu, Fundaţia pentru Educaţia Non-Formală.

Noi în primul rând organizăm cursuri de lungă durată în formare de formatori pentru lucrătorii de tineret care preiau experienţa europeană în luxru cu tinerii şi educaţia non formală şi o aduc în centre pentru tineri din ţară şi în organizaţiile neguvernamentale de tinertet ca să dezvolte competenţele tinerilor

Pentru proiectele implementate la nivel local şi regional suma minimă oferită de autorităţi va fi de 70 mii lei, iar cea maximă - de 200 mii lei. Proiecte realizate la nivel naţional şi internaţional vor putea beneficia de credite nerambursabile de cel mult 350 mii lei. Anul trecut 24 de organizaţii de tineret au beneficiat de finanţare.

Comentarii