Ştiri

Sursa imaginii: sputnik.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

13 Feb. 2020 / 15:01

Ouăle şi carnea de pasăre din Ucraina, interzise în Republica Moldova

Ouăle şi carnea de pasăre din Ucraina, interzise în Republica Moldova. Măsura temporară vine să prevină introducerea gripei aviare şi este valabilă până când în ţara vecină riscul va dispărea. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) va examina solicitările de import, indiferent de ţara de origine, iar Centrul Republican de Diagnostic Veterinar va examina, în regim de urgenţă, cazurile suspecte, relatează Mesager.

„Această măsură va proteja, în primul rând, teritoriul Republicii Moldova de pătrunderea virusului de gripă aviară. Măsura dată este aplicată de către toate serviciile veterinare din toate ţările. Şi, în funcţie de risc, interdicţia va fi aplicată pe toată perioada până când autoritatea sanitară veterinară din Ucraina va notifica către Organizaţia pentru sănătatea Animalelor a UE că nu mai există acest risc pe teritoriul Ucrainei”, a explicat Oleg Lişcenco, director adjunct ANSA.

Majoritatea oamenilor spun că optează pentru produse autohtone atunci când merg la cumpărături.

„Mă stărui de casă. De ce? - Cred că sunt mai bune. Dacă respecţi toate normele sanitare nu vine. Profilaxia contează”. „Noi încercăm să cumpărăm carne de găină şi ouă de casă, de la oameni. Alegem produsele după calitate”. „Eu fac accent pe producţia autohtonă. Mai multă încredere probabil că am”, au spus oamenii.

Iar comercianţii de ouă din Piaţa Centrală dau asigurări că vând doar marfă de calitate.

„Noi nu avem marfă străină, vindem marfa care se produce în Moldova. Cumpărători nu sunt, nu e lume, e plecată toată din ţară”. „Nu credem că o să fie mai scumpe, tot aşa o să fie ouăle. O să fie mai mulţi cumpărători. Aduceţi ouă de peste hotare? - Nu, numai din Moldova”, spun comercianţii.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului dă asigurări că Moldova dispune de suficientă producţie autohtonă pentru a acoperi cererea. Anul trecut, 14 700 de tone de carne de pasăre şi produse avicole din cele peste 18 400 de tone importate de ţara noastră au provenit din Ucraina.

Comentarii

Ultimele Ştiri

La Chişinău va fi organizat un târg şcolar

Ştiri / Social

10 Aug. 2020 / 14:34

La Chişinău va fi organizat un târg şcolar

Maestrul Iurie Harmelin a fost petrecut pe ultimul drum

Ştiri / Cultură

10 Aug. 2020 / 13:22

Maestrul Iurie Harmelin a fost petrecut pe ultimul drum

PDM invită la discuţii PSRM, PAS şi Platforma DA

Ştiri / Politic

10 Aug. 2020 / 12:55

PDM invită la discuţii PSRM, PAS şi Platforma DA

PAS va propune modificarea Codului navigaţiei maritime

Ştiri / Politic

10 Aug. 2020 / 12:36

PAS va propune modificarea Codului navigaţiei maritime

Vezi arhiva