Ştiri

Sursa imaginii: protv.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

25 Mai 2020 / 22:25

Pieţele se redeschid din 1 iunie: Află în ce condiţii

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a dispus în şedinţa din 25 mai reluarea, începând cu1 iunie, a activităţii pieţelor din municipiile Chişinău şi Bălţi. Activitatea pieţelor comerciale pe întreg teritoriul Republicii Moldova se va realiza în conformitate cu Instrucţiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19.

Până la reluarea activităţii, administraţia pieţelor şi operatorii economici vor asigura dezinfectarea utilajului şi spaţiilor de comercializare, vor organiza fluxul de vizitatori şi îi vor atenţiona privind necesitatea de a respecta distanţa fizică.

Instrucţiunile prevăd obligativitatea verificării stării de sănătate a vânzătorilor şi cumpărătorilor. Cei care vor prezenta stare febrilă nu vor fi admişi în piaţă.

Comercianţii vor fi asiguraţi cu echipament de protecţie şi vor solicita cumpărătorilor respectarea distanţei de cel puţin un metru.

Locurile comerciale vor fi amplasate la o distanţă de cel puţin doi metri. Va fi asigurată bună funcţionare a unităţilor sanitare.

La finele zilei de muncă vor fi dezinfectate spaţiile de depozitare, comercializare, precum şi utilajul.

Respectarea măsurilor impuse va fi monitorizată de structurile competente.

Pieţele şi-au sistat activitatea pe 16 martie.

Comentarii