Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

26 Iun. 2020 / 21:05

Primul webinar despre condiţii de livrare INCOTERMS 2020

Relaţiile comerciale sunt însoţite de mai multe riscuri datorită situaţiei pandemice, iar pentru a le depăşi mediul de afaceri are posibilitatea să participe la instruiri gratuite. Acestea sunt oferite de Camera de Comerţ şi Industrie în parteneriat şi cu suportul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, transmite Mesager.

vor fi organizate pe 3 şi 9 iulie. Incoterms este un îndrumar elaborat de Camera Internaţională de Comerţ si este o informaţie indispensabilă negocierilor dintre vânzători şi cumpărători, în ceea ce priveşte costurile, transportarea şi asigurarea mărfurilor, documentaţia necesară, dar şi repartizarea riscurilor.

 „Acest an nu merge cum credeam noi că o sa meargă deaceea toate activităţile care vor ajuta vor facilita comerţul internaţional sunt importante. Credem că participanţii noştri au avut deja diferite dificultăţi pe parcursul acestui an şi sperăm că acest curs care îi va ajuta să inţeleagă acele schimbări în INCOTERMS, le va ajuta în continaure”, a menţionat Radu Vrabie, Directorul Adjunct al Programului USAID Reforme Structurale în Moldova.

„Tematica condiţiilor de livrare INCOTERMS se încadrează perfect în programele de instruire a Academiei Exportatorilor, care deja cuprinde mai multe module: Academia oferă şi consultanţă, şi suport pentru a-şi găsi parteneri în ţară şi peste hotare, utilizând inclusiv şi reţeaua internaţională Enterprise Europe Nework”, a spus Sergiu Harea, Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie.

Termenii comerciali internaţionali (INCOTERMS) elaboraţi de Camera Internaţională de Comerţ stau la baza negocierilor dintre vânzători şi cumpărători, determină obligaţiile vânzătorului şi cumpărătorului în ceea ce priveşte costurile, transportarea şi asigurarea mărfurilor, documentaţia necesară, repartizarea riscurilor şi alte obligaţii. Primul set de clauze INCOTERMS a fost publicat de către Camera Internaţională de Comerţ în 1936, urmat de amendamente şi modificări odată la 10 ani.

Comentarii