Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

25 Aug. 2019 / 10:29

Producătorii agricoli pot solicita subvenţii din partea statului

Producătorii agricoli care doresc să-şi lanseze o noua afacere pot solicita subvenţii în avans din partea statului, în cadrul celui de-al patrulea apel de depunere a dosarelor, lansat de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), relatează Mesager.

Actele vor fi recepţionate din 2 septembrie şi până pe 22 noiembrie.

Suportul statului pentru lansarea noilor afaceri constituie 65% din valoarea proiectului ce nu va depăşi un milion de lei. Subvenţiile în avans vor fi acordate doar în baza proiectelor investiţionale pentru utilarea şi renovarea fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă, dezvoltarea infrastructurii post-recoltare şi procesare, producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat, înfiinţarea, modernizarea şi defrişarea plantaţiilor multianuale.

Anterior au fost desfăşurate alte trei apeluri pentru acordarea subvenţiilor în avans. În urma acestora, până în prezent au fost selectate şi evaluate spre finanţare 62 de proiecte investiţionale, statul urmînd să acorde peste 33,4 milioane de lei.

În acest an, pentru subvenţii în avans a fost alocată suma de 45 milioane de lei din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural.

Comentarii