Ştiri

Sursa imaginii: moldova24.info

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

18 Feb. 2020 / 13:55

Produsele autohtone s-ar putea regăsi pe rafturile magazinelor în proporţie de 50 la sută

Obligarea comercianţilor de a vinde în magazine produse autohtone în proporţie de 50 la sută este necesară pentru a evita dispariţia antreprenorilor din ţară şi a stimula fabricarea produselor locale. Este concluzia la care s-a ajuns în urma audierilor de la Parlament, transmite Moldova 1.

Mai mulţi experţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi al asociaţiilor de producători au dezbătut prevederile proiectului de lege, care ar putea institui norme de reglementare în relaţiile contractuale dintre furnizori şi comercianţi pe lanţul alimentar, votat în prima lectură.

„Peste doi ani, în ţară ar putea să dispară producătorii autohtoni. Toţi antreprenorii, indiferent de domeniul în care activează, sunt producători moldoveni, pe care trebuie să-i susţinem”, a menţionat Vladimir Golovatiuc, preşedintele comisiei.

„Noi avem îngrijorări că vor fi abuzuri din partea reprezentanţilor organelor de stat, statul ar trebui să susţină producătorul autohton, dar cu siguranţă sunt şi multe alte măsuri de a susţine producătorul local şi să nu uităm că Moldova a semnat acorduri internaţionale pe care trebuie să le respecte”, a spus Ana Groza, Asociaţia Investitorilor Străini.

Noile reglementări prevăd susţinerea comercializării produselor alimentare autohtone în reţelele comerciale şi completarea Codului contravenţional cu norme de stabilire a sancţiunilor pentru nerespectarea noilor cerinţe.

Comentarii