Ştiri

Sursa imaginii: REL

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

11 Apr. 2019 / 17:38

Reprezentanţii companiilor americane, interesaţi să investească în Republica Moldova

Un loc interesant pentru dezvoltarea afacerilor. Aşa văd reprezentanţii unor companii americane Republica Moldova perspectiva investiţiilor în economia ţării noastre. 16 importante companii americane, care activează în Europa de Sud-Est, participă timp de două zile la cel mai mare forum moldo-american din ultimii 10 ani. Potrivit autorităţilor, reuniunea este o bună oportunitate de a atrage investiţii străine, iar pentru companiile americane - de a afla despre facilităţile fiscale şi investiţionale din Moldova, relatează Mesager.

„Moldova este un loc interesant pentru dezvoltarea afacerilor, producţia autohtonă este în creştere, există forţă de muncă bine instruită şi foarte multe companii care au experienţă vin din România ca să investească şi aş vrea să văd dacă pot fi extinse şi în Republica Moldova. Activitatea noastră principală constă în exploatarea resurselor de gaze, dar de asemenea ne ocupăm cu proiecte de dezvoltare a infrastructurii energetice”, a spus Mark Wagley, reprezentantul unei companii americane.

„Ne ocupăm în principiu de servicii de dezvoltare imobiliară, un accent deosebit în zona parcurilor industriale şi a celor logistice. În momentul de faţă, grupul nostru are un portofoliu de clienţi corporation de peste 150 de companii internaţionale, care sunt în permanentă cătare de pieţe noi. Credem că vom găsi un teren aici pentru a demara cât de curând investiţii serioase”, a spus Sorin Preda, reprezentantul unei companii americane.

Potrivit autorităţilor, forumul este o bună oportunitate de a atrage investiţii străine, iar pentru oamenii de afaceri americani de a afla despre facilităţile fiscale şi investiţionale din Moldova.

„Este cel mai mare eveniment pentru mediul de afaceri organizat în Republica Moldova, avem peste 50 de participanţi, companii mari, care sunt experţi într-un număr mare de domenii: agricultură, IT. Astfel avem oportunitatea de a dezvolta parteneriate cu Guvernul Republicii Moldova, de asemenea - cu sectorul privat din Moldova, pentru a pune bazele unor noi colaborări”, a spus ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

„Am creat condiţii pentru investitori şi nu ne-am focusat doar la companiile din Statele Unite, dar ne-am focusat la piaţa din Republicii Moldova ca să fie o piaţă atractivă. Eu mă bucur să văd astăzi companii din Statele Unite care arată interes sunt interesaţi de condiţiile care le oferă politica fiscală sau condiţiile economice, care sunt drept o oportunitate pentru ei de a veni şi a investi în Republica Moldova”, a spus Chiril Gaburici.

În prezent, în ţara noastră activează peste 12 companii cu capital american. Forumul moldo-american este organizat de Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Serviciul Comercial al Ambasadelor SUA şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova.

Comentarii