Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

06 Dec. 2019 / 11:01

Republica Moldova va primi 12 milioane dolari din partea SUA

Statele Unite ale Americii vor oferi Republicii Moldova două granturi în valoare totală de circa 12 milioane de dolari, în cadrul a două acorduri semnate anterior de cele două state. Vicepremierul Serghei Puşcuţa, ministru al finanţelor, a precizat că banii vor fi oferiţi sub formă de asistenţă tehnică, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei din 4 decembrie suplimentarea valorii totale a Acordului de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Statelor Unite ale Americii pentru o guvernare democratică mai eficientă şi mai responsabilă cu 6,6 milioane de dolari, atingând valoarea totală de 50,8 milioane de dolari. Obiectivul programului este asigurarea unei guvernări democratice, eficiente şi responsabile în Republica Moldova, prin implicarea cetăţenilor în procesul decizional al Guvernului. Este vorba şi de asigurarea unui sistem judecătoresc mai transparent şi responsabil şi de crearea condiţiilor pentru autorităţile publice locale în implicare plenară a cetăţenilor în soluţionarea problemelor lor.

De asemenea, va fi suplimentată şi valoarea Acordului de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Statelor Unite ale Americii pentru creşterea comerţului şi investiţiilor în sectoarele cheie cu 5,4 milioane dolari, atingând valoarea totală de 48,4 milioane de dolari. Obiectivul programului este sporirea competitivităţii, îmbunătăţirea climatului de afaceri şi cadrul de reglementare. Se urmăreşte creşterea accesului la finanţare, a îmbunătăţi competenţele forţei de muncă şi a combate corupţia.

Comentarii