Ştiri

Sursa imaginii: important.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

10 Iul. 2019 / 12:18

Rusia a solicitat lista suplimentară a exportatorilor de fructe din Republica Moldova

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor lista suplimentară a exportatorilor de fructe din Republica Moldova. Cerinţele înaintate către exportatorii incluşi pe listă sunt prezenţa infrastructurii de producere şi logistică pentru livrarea producţiei proprii şi excluderea intermediarilor, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Lista urmează să fie expediată către Rosselhoznadzor până pe 15 iulie.

Se întâmplă după ce subiectul a fost discutat la Moscova în cadrul unei întrevederi dintre delegaţia de la Chişinău şi premierul Rusiei, Dmitri Medvedev.

Atunci vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a anunţat că lista producătorilor de fructe din Republica Moldova, care pot exporta în Rusia, va fi revizuită în timpul apropiat, iar din aceasta vor fi scoşi toţi intermediarii.

„Datorită acordurilor cu conducerea rusă, partea rusă face noi paşi către Republica Moldova şi extinde lista agenţilor economici care îşi pot furniza produsele pe piaţa rusă”, a scris preşedintele Igor Dodon, pe Facebook.

Comentarii