Ştiri

Sursa imaginii: joblist.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

27 Mar. 2020 / 16:26

Salariile tuturor angajaţilor din sistemul bugetar vor fi achitate integral şi la timp

Salariile tuturor angajaţilor din sistemul bugetar vor fi achitate integral şi la timp. Asigurarea vine din partea preşedintelui ţării Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”. Şeful statului a mai declarat că, în aceasta situatie de criză, există şi premise pentru reducerea tarifelor la unele servicii comunale, precum energia electrică şi gazele naturale, în urma negocierilor cu furnizorii externi, relatează Mesager.

„Vorbesc despre pensiile şi salariile bugetarilor angajaţi în structurile de stat. Noi vom face tot posibilul ca pentru ei să nu fie nicio reţinere de achitare. Sunt des întrebat despre ceea ce facem cu angajaţii din domeniul privat. Am spus că împreună cu Guvernul vom găsi o soluţie şi pentru ei. Cred că săptămâna viitoare vom veni cu măsuri concrete”, a declarat Igor Dodon.

La fel şeful statului a avertizat moldovenii care vor să vină acasă cu curse charter din zonele afectate de COVID-19 să nu se lase prinşi în capcana şarlatanilor.

„Fiecare avion charter trebuie să primească avizul comisiei situaţii excepţionale, sunt foarte mulţi şarlatani acum care fac bussines, fac bani pe voi, biletul la chrater e 200, vouă vil vând cu 270, fac bani pe nevoile oamenilor, de acea nu vă aventuraţi, şi nu îi credeţi pe tot felul de demagogi şi balaboli care acuma încearcă să profite politic de nevoia dumnevoastră”, a spus şeful statului.

Preşedintele ţării a dat asigurări că tarifele la serviciile comunale, aşa ca energia ectrică şi gazele naturale, nu se vor majora.

„La 1 aprilie se încheie contractul de procurare a energiei electrice, care a fost semnat anul trecut. Vă amintesc că noi procurăm 85% de la Cuciurgan la un preţ de 52 dolari pentru un MWH, şi 15% din Ucraina, la un preţ de 64 dolari pentru un MWH. În urma unei decizii a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, Energocom, care este întreprindere de stat, pentru ca nimeni să nu poată specula, va cumpăra din 1 aprilie la direct, 100% din energie de la Cuciurgan la preţ de 49,5 dolari, adică preţul va fi cu 9% mai mic, dar dacă vom compara cu preţul de la ucraineni, este o ieftinire cu 15-20%. Eu sper că vom putea revedea preţurile, pentru a le micşora”, a declarat Dodon.

Totodată, şeful statului a anunţat că in prezent si MoldovaGaz discută cu Gazprom pentru a obţine o reducere de preţ.

 

 

Comentarii