Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Economic

06 Dec. 2019 / 15:12

Salariile vor fi majorate

Modificarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost votată, astăzi, de Parlament, în prima lectură.

Salariile dădacelor, asistenţilor educatorilor, bibliotecarilor şi muzeografilor se vor majora. Totodată, se vor egala clasele de salarizare pentru educatori, învăţători şi profesori. Se vor majora salariile pentru persoanele cu funcţii de demnitate publică din autorităţile publice locale cu o populaţie sub 20 000 de locuitori.

Potrivit proiectului, urmează a fi reintrodus premiul anual în mărime de 50% din salariul de bază.

Personalul unităţilor bugetare din stânga Nistrului, din satul Varniţa, raionul Anenii Noi, satele Copanca şi Hagimus, raionul Căuşeni, din municipiul Bender, precum şi din cadrul subdiviziunilor din raionul Dubăsari ale Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia de salalariu majorat cu 4 clase de salarizare succesive.

Proiectul prevede şi sporuri lunare de până la 1 100 de lei pentru titlul ştiinţific şi ştiinţifico-didactic. Persoanele distinse cu titluri onorifice vor avea un spor lunar de până la 250 de lei.

La solicitarea autorităţilor, a fost inslusă o precizare în proiectul de lege refritor la imposibilitatea exercitării interimatului unei funcţii de conducere de către locţiitorul titular.

Proiectul presupune costuri financiare estimate la circa 373,4 milioane de lei în calcul anual. Cheltuielele sunt prevăzute în proiectul bugetului de stat pe anul 2020 şi pe termen mediu 2021 – 2022.

 

Comentarii