Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

30 Iul. 2020 / 14:57

Şoferii care practică transportul ilicit de pasageri au ajuns în vizorul inspectorilor fiscali

Activitatea transportatorilor auto de pasageri de pe rutele internaţionale a ajuns în vizorul Serviciului Fiscal de Stat (SFS). Asta după ce, pe parcursul anilor 2019 – 2020, SFS a întreprins mai multe acţiuni de acumulare a probelor cu privire la venitul nedeclarat de către persoanele fizice ce practică ilicit activitatea de transportator internaţional de pasageri. Ca rezultat, potrivit SFS, în cazul a cinci persoane fizice au fost definitivate verificările şi au fost calculate suplimentar la buget obligaţiuni fiscale în sumă de 375,8 mii de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al SFS, acţiunile autorităţii fiscale au drept scop informarea contribuabililor despre prevederile legislaţiei în vigoare menite să contribuie la prevenirea cazurilor de eschivare de la plata obligaţiilor fiscale.

„În cazul în care contribuabilul refuză conformarea voluntară, în temeiul prevederilor legislaţiei în vigoare sunt aplicate măsuri de conformare forţată”, se arată în comunicat.

În context, SFS recomandă tuturor agenţilor economici şi persoanelor fizice care desfăşoară activitate economică să se conformeze prevederilor legislaţiei în vigoare.

Comentarii