Ştiri

Sursa imaginii: bani.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

22 Mai 2020 / 15:56

Taxe locale mai mari pentru unii antreprenori din capitală

Antreprenorii din capitală care comercializează ţigări, alcool, dar şi magazinele alimentare cu o suprafaţă mai mare de 200 de metri pătrati ar urma să plătească taxe locale mai mari, în medie cu 20%, conform unei decizii aprobate de CMC. Iniţiativa a fost motivată de creşterea cu 20-30% a vânzărilor în perioada stării de urgenţă, ca urmare a închiderii pieţelor, relatează Mesager.

Creşterea taxelor ar urma să aducă la bugetul local încasări de până la cinci milioane de lei, iar scutirile de taxe, cum ar fi cele aplicate pentru comercianţii din pieţe, au fost estimate la 30 de milioane de lei.

„Au fost amânate pentru o serie de categorii de funcţionari pe piaţă, agenţi economici, foarte multe taxe, în valoare totală de 30 de milioane de lei, doar pentru perioada aceasta de pandemie. În schimb, au fost majorate taxele la trei componente: prima - tutun, doi - alcool şi trei - magazine cu peste 200 de metri, pentru că, da, nu au lucrat pieţele. S-a întâmplat aşa că unii au făcut un ban mai sporit”, a declarat primarul general al capitalei, Ion Ceban.

 

Comentarii