Ştiri

Sursa imaginii: agrobusines.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

05 Noi. 2019 / 09:35

Tinerii din sectorul agricol pot beneficia de finanţare

Tinerii şi studenţii din sectorul agricol pot beneficia în acest an de un grant în valoare de 700 de mii de lei, bani oferiţi de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, prin Proiectul Agricultură Performantă în Moldova. Specialista în comunicare în cadrul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, Inga Burlacu, a spus că cererile de participare pot fi depuse până pe 23 decembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Un grant poate varia de la 150 de mii până la 350 de mii de lei. Pentru a solicita finanţare pot depune solicitări instituţiile de învăţământ, asociaţii obşteşti, asociaţii ale producătorilor, agenţii economici din domeniul agricol. Activităţile care ar putea fi finanţate: dezvoltarea unor parteneriate pentru desfăşurarea stagiilor de practică între instituţiile de învăţământ şi agenţi economici, programe de formare de scurtă durată pentru tineri, programe educaţionale, formare profesională continuă pentru angajaţii unor companii, startup-uri”, a declarat Inga Burlacu.   

Totodată, Inga Burlacu a spus că va fi organizată, 14 noiembrie, o sesiune informativă pentru a explica potenţialilor aplicanţi despre procedurile de aplicare.

Circa un sfert din cei 397 500 de tineri angajaţi lucrează în agricultură, cel mai mare sector de ocupare a forţei de muncă tinere.

Comentarii