Ştiri

Sursa imaginii: TRM.MD

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

12 Feb. 2019 / 14:25

Totalurile expoziţiei „Fabricat în Moldova”: Au fost semnate 60 de Memorandumuri de înţelegere

La expoziţia „Fabricat în Moldova” din acest an au fost semnate 60 de Memorandumuri de înţelegere între producătorii autohtoni şi cei care doresc să procure produsele şi serviciile companiilor din Republica Moldova. Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a Republici Moldova, Sergiu Harea, expoziţia a fost vizitată de mai mult de 53 de mii de vizitatori, inclusiv delegaţii din diferite ţări. Datele au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Expoziţia „Fabricat în Moldova” din acest an a avut un succes remarcabil în rândul producătorilor, dar şi a vizitatorilor la care au participat 450 de companii. Expoziţia a fost vizitată de peste 53 de mii de vizitatori, ceea ce este un record, inclusiv şi delegaţii din ţări precum: România, Franţa, Letonia, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Pakistan, Kîrgîstan, China, Italia. Am avut 21 de standuri colective, 19 raioane şi două regiuni, este vorba de regiunea transnistreană şi găgăuză. În cadrul expoziţiei au fost semnate 60 de Memorandumuri de înţelegere între producătorii autohtoni şi cei care doresc să procure produsele şi serviciile companiilor noastre. Avem o creştere cu 20 de contracte mai mult comparativ cu anul trecut”, a declarat Sergiu Harea.  

Tot astăzi au fost lansate concursurile „Marca comercială a anului” şi „Premiul în domeniul calităţii”. Directorul general al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Liliana Bolocan, a spus că concursul „Marca comercială a anului” este din două etape, prima fiind aprecierea de către consumatori, iar cea de-a doua - aprecierea de către echipa de experţi în domeniu.

Expoziţia „Fabricat în Moldova” s-a desfăşurat în perioada 30 ianuarie - 3 februarie la Centrul de Expoziţie „Moldexpo”.

 

Comentarii