Ştiri

Sursa imaginii: ziuadecj.realitatea.net

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

22 Mai 2019 / 12:20

Vinul Moldovei câştigă noi distincţii la concursurile internaţionale

Calitatea incontestabilă a vinurilor a completat palmaresul vinificatorilor moldoveni reuniţi sub brandul vinicol de ţară „Wine of Moldova”, cu alte 34 de medalii (1 Grand Gold, 26 aur, 7 de argint) la Concursul Internaţional „Galicja Vitis”, ce s-a desfăşurat în perioada 15 şi 16 mai, în Polonia.

Cu suportul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, la cea de-a noua ediţie a concursului, Republica Moldova a fost reprezentată de către 29 de vinificatori, care au participat cu 103 probe de vinuri.

Cele peste 100 de probe participante la concurs au fost analizate de un juriu alcătuit din oenologi şi somelieri cu experienţă, punctajul maxim fiind de 100 de puncte, după scara acceptată de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului.

Astfel, vinurile moldoveneşti au concurat la opt categorii de bază (vinuri albe, roz, roşii, spumante şi semi-spumante, vinuri albe din struguri roşii, vinuri albe realizate după tehnologii speciale, vinuri natural dulci şi vinuri licoroase), acumulând câte 92 de puncte pentru medalia Grand Gold, 86 de puncte pentru medalia de aur şi 82 de puncte pentru medalia de argint.

La începutul lunii mai, Vinul Moldovei s-a remarcat şi la Concursul Mondial de Bruxelles – un eveniment cheie pentru lumea vinului. Ţara noastră a câştigat 36 de medalii, dintre care 1 Grand Gold, 10  de aur şi 25 de argint, după ce în concurs au fost înscrise 143 de mostre de vinuri provenite de la 30 de vinificatori.

Comentarii