Ştiri

Sursa imaginii: TRM.MD

Postat de: Svetlana Cojocaru

Ştiri / Eurovision 2019

02 Mar. 2019 / 17:09

Astăzi se va desfăşura finala naţională Eurovision 2019

10 concurenţi vor evolua în această seară pe scena Eurovision 2019 în cadrul finalei naţionale. Show-ul LIVE va avea loc în Studioul Nr.2 al televiziunii publice şi va fi transmis, în direct, cu începere de la 21:15, la Moldova 1, Radio Moldova Actualităţi, Radio Moldova Muzical, Radio Moldova Tineret şi de portalul TRM.MD.

Interpreţii vor intra în concurs după cum urmează:

Aurel Chirtoacă - La cinema


Vera Ţurcan – Cold

Marcela Scripcaru – Meteor


Siaj – Olimp
 

Maxim Zavidia  - I will not surrender


Diana Brescan - Lies


Tinna GI – Virus


Lemonique - GravitTy


Anna Odobescu – Stay
 

Che MD ft Elizaveta Ivasiuk - Sub Pământ
 
 

Amintim că în urma audiţiilor live, din cele 26 de dosare care au fost acceptate, s-au calificat 10 piese.

Organizatoriii etapei naţionale Eurovision 2019 promit un show deosebit de sunet şi imagine.

Finala naţională a concursului Eurovision 2019 va putea fi urmărită astăzi, 2 martie, LIVE, începând cu ora 21:15, la Moldova 1, Radio Moldova, Radio Moldova Muzical, Radio Moldova Tineret şi on-line pe portalul TRM.MD.

Reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision Song Contest 2019 în a doua semifinală, ce va avea loc pe 16 mai. Alături de reprezentatul Republicii Moldova pe scena de la Tel Aviv vor urca interpreţi din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Letonia, România, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta. La Eurovision 2019 vor concura interpreţi din 43 de ţări.

IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) este pentru al 15-lea an consecutiv organizatorul naţional al concursului Eurovision Song Contest. În 2018, Republica Moldova a fost reprezentată de către trupa DoReDos.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Toate informaţiile despre selecţia naţională Eurovision 2019 pot fi aflate AICI.

 

Comentarii