Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Postat de: Svetlana Cojocaru

Ştiri / Eurovision 2019

02 Feb. 2019 / 09:00

Eurovision 2019: Astăzi se vor desfăşura audiţiile LIVE

IPNA Compania „Teleradio-Moldova” organizează astăzi, 2 februarie, audiţiile publice ale pieselor înscrise la selecţia naţională a concursului Eurovision 2019. Juriul urmează să selecteze în urma audiţiilor LIVE piesele ce vor intra ulterior în competiţie.

26 de participanţi vor evolua în cadrul audiţiilor LIVE ale selecţiei naţionale Eurovision 2019.

Audiţiile LIVE ale pieselor înscrise în selecţia naţională a concursului „Eurovision 2019 se vor desfăşura în studioul 2 al Moldova 1, începând cu ora 12:00 şi vor fi transmise pe TRM.MD şi Moldova 2.

Un juriu format din profesionişti din domeniu va evalua prestaţia vocală a concurenţilor. La această etapă nu este impusă vestimentaţia scenică sau elementele de show, criteriile de apreciere fiind: linia melodică, originalitatea piesei, prestaţia vocală, dar şi interpretarea propriu-zisă. Fiecărui participant i se va oferi timp pentru ajustările sonore necesare. Interpreţilor le vor fi alocate note de la 0 la 12.

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova la etapa internaţională Eurovision Song Contest, a obţinut locul al 10-lea. Prestaţia trupei a fost apreciată şi de comitetul de organizare a concursului, care le-a oferit premiul „The buzz award”, pentru cea mai bună prezentare scenică.

Cea de-a 64-a ediţie a concursului va avea loc în Israel şi va fi compusă din două semifinale, organizate pe 14 şi 16 mai, şi finala care va avea loc în data de 18 mai 2019.

Reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision Song Contest 2019 în a doua semifinală, ce va avea loc pe 16 mai.  Alături de reprezentatul Republicii Moldova pe scena de la Tel Aviv vor urca interpreţi din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Letonia, România, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

Toate informaţiile despre selecţia naţională Eurovision 2019 pot fi aflate AICI.

Comentarii