Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Eurovision 2019

02 Mar. 2019 / 20:00

Eurovision 2019: Profilurile participanţilor

În această seară va fi organizată finala naţională Eurovision 2019. Show-ul LIVE va fi transmis, în direct, de la ora 21:15, la Moldova 1, Radio Moldova Actualităţi, Radio Moldova Tineret, Radio Moldova Muzical şi on-line pe portalul TRM.MD.

În urma audiţiilor în finală s-au calificat 10 participanţi.

Aurel Chirtoacă: Este absolvent al şcolii de Muzică din satul Solonceni, Rezina, clasa acordeon, absolvent al Colegiului de Muzică şi Pedagogie din Bălţi, absolvent al Academiei de Muzică Teatru şi Arte Plastice, Chişinău, facultatea „Dirijat Coral”. Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale. Participă la etapa naţională Eurovision pentru a 6 oară cu piesa „La cinema”, o piesă de dragoste, total diferită de ce a cântat el până acum, mărturiseşte interpretul.

Cea de-a doua concurentă este Vera Ţurcan, care va cânta piesa „Cold”. Interpreta păşeşte pe scena Eurovision, etapa naţională pentru a treia oară. Astăzi, 2 martie va cânta piesa „Cold”. Mizează foarte mult pe votul publicului şi spune că tot ce face o face cu dăruire. Calităţile ei vocale au fost remarcate şi în afara ţării, unde a participat la mai multe concursuri televizate de muzică.

Cu numărul 3 pe scenă va ieşi Marcela Scripcaru.Tânăra este originară din Republica Moldova dar stabilită cu traiul în Marea Britanie. Piesa cu care va participa în acest an se numeşte „Meteor” şi este compusă de un producător britanic. Deşi este prima dată la un concurs de asemenea anvergură, Marcela spune că va depune maxim efort ca efectul să fie cel scontat. Echipa Marcelei Scripcaru pentru Eurovision este formată din 4 oameni, determinaţi să meargă la Tev-Aviv.

Formaţia Siaj va evolua pe scenă cu numărul 4. Trupa a fost creată în anul 2016 cu scopul de de a contribui la dezvoltarea muzicii în Moldova, aşa cum au declarat ei, în cadrul unui interviu. Fiecare piesă este creată din istoriile trăite de solista Maria-Mihaela Frimu, care spune că inspiraţia vine doar prin muncă şi doar muncă, schimbări şi rezultat. Piesa participantă din acest an este întitulată „Olimp”.

Interpretul Maxim Zavidia a acces în finala naţională Eurovision 2019, cu piesa „I will not surrender” o piesă despre lupta omului care merge direct pe viaţa sa. Sunt perioade grele când trebuie să te ridici şi să mergi înainte, spune interpretul. Textul şi melodia piesei sunt scrise de către 3 compozitori din Europa. Interpetul nu este la prima participare la Eurovision Moldova. Este insistent şi nu renunţă la gândul că el poate fi norocosul care ne va reprezenta ţara la Eurovision Song Contest 2019, de la Tel Aviv. Numărul sub care va evolua este 5.

Diana Brescan, este cea de-a şasea concurentă care va ieşi pe scenă. Are o bună pregătire profesională şi calităţi vocale deosebite şi, cel mai important detaliu, spune ea, multă încredere în forţele proprii şi în noua sa piesă ,,Lies”. Interpeta a declarat că are mari aşteptări de la concursul din acest şi îşi doreşte să câştige, ea participând la etapa naţională pentru a cincea oară.

Interpreta Cristina Coşciug, cu numele de scenă Tinna Gi, este o altă finalistă a etapei naţionale Eurovision. Participă pentru prima dată şi spune că are mari emoţii. Mizează pe piesa „Virus” cu care intenţionează să ajungă la inimile oamenilor. Va evolua pe scenă cu numărul 7.

Cu numărul 8 pe scenă va păşi Trupa „Lemonique”. Piesa „Gravity”, este cea cu care vor să ajungă pe scena de la Tel Aviv şi să ne reprezinte cu mândrie ţara. Recent, artiştii au lansat şi videoclipul piesei, de altfel, unul plin de culori, efecte speciale şi energie care te molipseşte încă de la primele secunde ale piesei.

Anna Odobescu participă la Selecţia Naţională Eurovision 2019, cu piesa „Stay” şi va fi concurenta cu numărul 9. Tânăra este originară din oraşul Dubăsari, din stânga Nistrului, iar primii paşi în lumea muzicii tot acolo i-a făcut. A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău şi spune că în muzică îşi găseşte pacea şi liniştea interioară. S-a învrednicit de mai multe premii naţionale şi internaţionalela diverse concursuri muzicale.

Formaţia „Che-MD” are deja o istorie lungă la concursul Eurovision Moldova. Trupa din Bălţi participă deja pentru a opta oară în concurs. De această dată însă, cântă alătrui de Elizaveta Ivasiuk, cu piesa intitulată „Sub Pământ”. Au patru albume de studiou, un mini album şi zeci de single-uri. Spun că pentru ei arta, în special muzica, este un hobby, care le oferă doza de energie zilnică de care au nevoie.

Toate informaţiile despre selecţia naţională Eurovision 2019 pot fi aflate AICI.

Comentarii