Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Svetlana Cojocaru

Ştiri / Eurovision 2019

02 Feb. 2019 / 19:14

Rezultatele audiţiilor publice ale pieselor înscrise în cadrul selecţiei naţionale Eurovision 2019

IPNA Compania „Teleradio-Moldova” a organizat sâmbătă, 2 februarie, audiţiile LIVE ale pieselor înscrise în selecţia naţională a concursului Eurovision 2019. În urma audiţiilor juriul de specialitate a selectat piesele ce vor intra ulterior în competiţie.

Lista interpreţilor admişi în etapa finală a concursului naţional Eurovision 2019, în ordine alfabetică, aşa cum au solicitat să fie înscrişi în concurs:

Anna Odobescu Stay
Chirtoacă Aurel La cinema
Coşciug Cristina Virus
Diana Brescan Lies
Frimu-Maria Mihaela Olimp
Maria Gospodinova GravitTy
Maxim Zavidia I will not surrender
Scripcaru Marcela Meteor
Smolenco Mihail Sub Pămînt
Ţurcanu Vera Cold


Audiţiile au fost transmise on-line pe TRM.MD şi Moldova 2.

26 de participanţi au evoluat în cadrul audiţiilor LIVE ale selecţiei naţionale Eurovision 2019.

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova la etapa internaţională Eurovision Song Contest, a obţinut locul al 10-lea. Prestaţia trupei a fost apreciată şi de comitetul de organizare a concursului, care le-a oferit premiul „The buzz award”, pentru cea mai bună prezentare scenică.

Cea de-a 64-a ediţie a concursului va avea loc în Israel şi va fi compusă din două semifinale, organizate pe 14 şi 16 mai, şi finala care va avea loc în data de 18 mai 2019. Reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision Song Contest 2019 în a doua semifinală, ce va avea loc pe 16 mai. Alături de reprezentatul Republicii Moldova pe scena de la Tel Aviv vor urca interpreţi din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Letonia, România, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2019 urmează să fie selectat în data de 2 martie, când se va desfăşura Finala Naţională.

Toate informaţiile despre selecţia naţională Eurovision 2019 pot fi aflate AICI.

Comentarii